Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Canionul Horoabei | SusPeMunte

Traseu Canionul Horoabei

Traseu Canionul Horoabei

Canionul Horoabei este un traseu salbatic in Muntii Bucegi, care porneste din Poiana Padina si se termina aproape de Saua Strunga. Traseul este nemarcat, dar este amenajat cu lanturi si scari metalice, acolo unde este nevoie,


INCEPUT TRASEU: Bariera Poiana Padina

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Cabana Padina

DIFICULTATE: mediu (6/10)

LUNGIME: 7 km

DURATA: 5h

ALTITUDINE MINIMA: 1500 m

ALTITUDINE MAXIMA: 2015 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +550 m

MARCAJ: Nemarcat

DATA: 02-Aug-2020


Valea Horoabei este un traseu salbatic si spectaculos, dar interzis si fara asistenta salvamont, asa ca trebuie sa va luati bune masuri de precautie inainte de a va aventura la drum. Cel mai important e sa va informati cu privire asupra vremii, deoarece o ploaie torentiala va poate opri din drum. Sunt zone foarte inguste prin care veti fi nevoiti sa treceti, iar apa isi va face loc tot pe acolo. De asemeni, indicat e sa aveti o aplicatie cu localizare prin gps sau eventual o harta, pentru a va asigura ca sunteti pe drumul cel bun. Eu am folosit OsmAnd Maps. Asadar, traseul incepe din Platou Padina, dupa Cabana Padina, in sensul de mers catre Pestera Ialomitei. Pana aici se poate ajunge cu masina, pana cand veti intalni o bariera care va interzice accesul cu automobilul.

inceput traseu valea horoabei

Dupa ce ati trecut de bariera care limiteaza Poiana Padina de Pestera Ialomitei, veti traversa un pod, care trece peste raul Ialomita. Imediat dupa pod veti observa locul din imagine. Aici puteti incepe traseul. Trebuie sa traversati raul care se vede in imagine si mai mergeti inca vreo 50 - 100m tot inainte, dupa care se contureaza o carare, care urmeaza cursul raului. Atentie! in cazul in care poteca va e neclara, trebuie sa urmati cursul raului, pe partea stanga cum urcati. Tot timpul trebuie sa aveti raul in partea dreapta, la inceput de traseu (~20min). Sunt destul de multe carari la inceput de drum care va pot induce in eroare. Important e sa nu pierdeti cursul raului.

panou informativ canionul horoabei

In cazul in care ati trecut de locul mentionat anterior si ati continuat drumul catre pestera, o sa intalniti acest panou informativ. Puteti intra si pe aici in canion. Mergeti prin poaiana din imagine si o sa intalniti raul mentionat anterior. Traversati raul o singura data si urmati cursul acestuia. O sa intalniti o poteca cat de cat vizibila. Drumul va poate induce in eroare in prima portiune, dar important e sa aveti apa pe partea dreapta cum urcati.

Traseul incepe destul de domol.

Trsaseul incepe destul de domol. De aici incepem sa ne orientam asupra drumului pe care trebuie sa-l urmam. Continuam urcarea pe partea stanga.

canionul horoabei intrare

Poteca incepe sa se contureze si de asemeni si mici cascade se contureaza. Deja peisajul incepe sa se animeze.

prima cascada mare canionul horoabei

Prima cascada spectaculoasa.

Tunel canionul horoabei

Trecem printr-un tunel sculptat natural in piatra.

Izbucul din Horoaba

Ponorul din horoaba

Aici peisajul se schimba complet. De la o zona plina de cascade trecem la o zona secetoasa, cu stanci de sute de metri inaltime printre care si-a croit cursul apa candva.

Iesim din aceasta zona stancoasa cu ajutorul a 2 scari metalice.

La iesirea din stanci ne intampina o zona plina de vegetatie si apa.

iesirea din canion valea horoabei

Aici se termina canionul si urmeaza sa ajungem intr-o poiana imensa, de unde putem vedea platoul Bucegi.

iesire spre saua strunga

Poteca se continua inainte, usor spre stanga spre Saua Strunga. Trebuie urmata curba de nivel pana cand veti intalni marcajul banda rosie. De aici urmati acest marcaj pana la Cabana Padina. Durata de la iesire din canion si pana la cabana Padina este de aproximativ 1.5 - 2h.

Traseul a fost unul spectaculos si de multe ori necesita atentie si orientare, de aceea va sfatuiesc sa va documentati bine inainte si sa aveti asupa voastra si o aplicatie cu gps pentru a va putea orienta acolo unde este cazul.

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in