Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Traseu tip circuit pe Muntele Ciucas ▪ Traseu Ciucas ▪ Traseu Cabana Ciucas ▪ Iarna pe Ciucas | SusPeMunte

Traseu Varful Ciucas: Fabrica de apa Keia (DN1A) - Cabana Ciucas - Vf. Ciucas - Cabana Ciucas - Keia (DN1A)

Traseu Varful Ciucas: Fabrica de apa Keia (DN1A) - Cabana Ciucas - Vf. Ciucas  - Cabana Ciucas - Keia (DN1A)

Traseul pe Varful Ciucas este unul de dificultate usoara-medie si poate fi parcurs pe toata perioada anului.


INCEPUT TRASEU: Fabrica de apa Keia

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Fabrica de apa Keia

DIFICULTATE: usor - mediu (5/10)

LUNGIME: 18 km

DURATA: 9h

ALTITUDINE MINIMA: 1056 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1954 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +900 m

MARCAJ: - - -

DATA: 21-Nov-2021


Timpi intermediari

- Fabrica de apa Keia ↗ Cabana Ciucas - 2h

- Cabana Ciucas ↗ Varful Ciucas - 2h

- Varful Ciucas ↘ Saua Tigailor - 30min

- Saua Tigailor ↘↗ Cabana Ciucas - 1h 20min

- Cabana Ciucas ↘ Fabrica de apa Keia - 1h 20min


Traseul este potrivit pentru începători. Pe timp de iarna e nevoie de echipament special, pentru ca ultima portiune este abrupta si acoperita cu gheata.

bariera keia

Traseul incepe de langa Fabrica de apa Keia. Din DN1A, se desprinde un drum forestier spre dreapta. Aici se afla si o parcare, unde va puteti lasa masina. Pana la Cabana Ciucas se poate ajunge si cu masina, dar trebuie sa aiba garda inalta si tractiune 4x4, in special pentru ultima portiune, unde drumul este denivelat si panta destul de mare. La momentul in care am facut traseul, o masina de teren facea naveta intre DN1A si cabana Ciucas pentru a transporta turistii. Numarul de contact se vede in poza de mai sus. Desi nu este vizibil inca de la inceput, marcajul turistic pana la cabana este cruce albastra.

drum forestier ciucas

Pana la Cabana Ciucas se merge numai prin padure, pe un drum forestier. In prima parte a traseului, au trecut pe langa noi mai multe masini, pe care le-am intalnit din nou mai sus, parcate pe marginea drumului. 

drum cabana ciucas

Dupa 1.5h de mers lejer, incepem sa urcam sustinut. 

cabana ciucas

Cabana Ciucas. Aici am facut pauza de masa si hidratare. In curtea cabanei sunt mai multe mese, deci se poate manca atat in interior, cat si in exterior.

cabana ciucas - vf ciucas

Continuam ascensiunea catre varf. De aici avem perspectiva asupra muntilor din jur.

drum varful ciucas

Dupa cum se vede, drumul este in continuare usor de parcurs.

zapada varful ciucas

De aici peisajul incepe sa fie de-a dreptul incantator. Fiind o zona umbrita, brazii erau incarcati cu zapada proaspata.

bifurcatie traseu varful ciucas

Intalnim o zona in care traseul se bifurca, dar pe ambele parti se poate ajunge pe Vf. Ciucas. Practic, se face o bucla, iar daca vreti sa diversificati traseul si sa nu va intoarceti pe aceeasi parte, puteti folosi o varianta la urcare si pe cealalta la coborare. Recomandarea mea este sa urcati in continuare pe banda rosie si sa va intoarceti pe cruce rosie. De la cabana pana in acest punct am facut 40 min.

Asta este cea mai dificila zona din tot traseul de urcare. Se urca pieptis si fiind o zona umbrita, drumul era acoperit cu gheata si zapada. Deci atentie la echipamentul folosit, in functie de anotimp.

vedere spre bucegi din ciucas

Vedere spre Bucegi

varful ciucas iarna

In apropiere de varf, peisajul devine cu adevarat muntos si ne incanta privirile.

varful ciucas

De pe varful Ciucas am putut admira marea de nori formata in depresiuni. Tot de aici se pot observa si Muntii Buzaului, dar si Muntii Bucegi. Efortul ne-a fost cu adevarat rasplatit.

indicator varful ciucas

Daca pe tot parcursul drumului, vantul abia daca a adiat, pe varf a capatat intensitate.

coborare de pe varful ciucas

Incepem coborarea spre Cabana Ciucas, dar nu pe acelasi drum pe care am venit. Marcajul este acelasi (banda rosie), dar este continuarea traseului pe care am urcat si porneste chiar de pe varf. In fata avem M-tii Bucegi.

saua tigailor

Dupa aproximativ 30min de coborat, ajungem in Saua Tigailor, unde schimbam marcajul si continuam pe cruce rosie. Acest marcaj ne va conduce pana in locul in care precizam mai sus ca se face o bucla.

apus pe muntii ciucas

Usor, usor, Soarele a inceput sa apuna, iar cerul a capatat culori fascinante. 

cabana ciucas noaptea

Cand am ajuns la Cabana Ciucas, deja se intunecase. Drumul pana la fabrica Keia (DN1A) l-am parcurs la lumina frontalelor. Mai aveam optiunea sa mergem cu masina care facea naveta intre cabana si DN1A, dar am preferat sa mergem pe jos.

traseu varful ciucas vazut pe harta

Traseul vazut pe harta

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in