Traseu Cascada Cailor

Traseu Cascada Cailor

Cascada Cailor este situata in Muntii Rodnei, in apropierea complexului turistic Borsa. Accesul catre cascada se face usor, fie folosind telescaunul fie cu masina, apoi pe jos. Noi am folosit a 2-a varianta: mers cu masina pe un drum asfaltat dupa care am urcat pe jos.


INCEPUT TRASEU: Complex Turistic Borsa

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Complex Turistic Borsa

DIFICULTATE: usor (2/10)

LUNGIME: 6 km

DURATA: 2h

ALTITUDINE MINIMA: 929 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1280 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +420 m

MARCAJ: -

DATA: 16-Jun-2021


Traseul este unul usor si de scurta durata. In principiu se poate face de catre orice turist echipat minim cu bocanci si eventual o pelerina de ploaie. Cu masina se poate strabate complexul turistic Borsa pe un drum asfaltat pana unde incepe un drum pietruit. Acolo exista si cateva locuri de parcare pe marginea drumului. Am lasat mai sus coordonatele exacte ale acestui punct. Marcajul turistic triunghi rosu il puteti observa si pe stalpii de pe marginea drumului asfaltat, deoarece traseul incepe din centrul statiunii. Traseul este destul de bine marcat, cu exceptia unui singur loc in care trebuie sa traversati raul care se afla pe partea stanga cum urcati si sa parasiti albia acestuia. In acel loc marcajul nu este clar si va poate induce in eroare si sa continuati urcarea pe cursul raului in loc de a-l traversa. Drumul de intoarcere este acelasi.

statiunea borsa - cascada cailor

Imagine de pe drumul care trece prin statiunea turistica Borsa si care poate fi parcurs cu masina

capat drum asfaltat cascada cailor

Pana aici se poate ajunge cu masina.

drum cascada cailor

Incepem urcarea pe jos catre cascada. Urmam cursul raului o perioada scurta de timp.

bifurcatie cascada cailor

In acest punct trebuie sa traversati raul si sa continuati urcarea pe cararea din partea stanga a imaginii. Pe cursul raului sunt marcaje de limita de parc national (patrat rosu cu bordura alba) si va pot induce in eroare. Triunghiul rosu se afla pe cararea din stanga.

padure cascada cailor

De aici drumul se desfasoara in mare parte prin padure.

cascada cailor

Dupa aproximativ 1h de cand am plecat de la masina am ajuns la Cascada Cailor.

traseu cascada cailor

Traseul vazut pe harta