Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Circuit Cheile Bicajelului: Podul Ungurilor (aflat in Cheile Bicazului) - Cheile Bicajelului - Podul Suspendat - Turnul Negru - Cabina Panoramica - Saua Tifrea - Cheile Bicazului - Podul Ungurilor | SusPeMunte

Circuit Cheile Bicajelului: Podul suspendat si Cabina panoramica

Circuit Cheile Bicajelului: Podul suspendat si Cabina panoramica

Circuit spectaculos si diversificat cu plecare din Cheile Bicazului


INCEPUT TRASEU: Cheile Bicazului (Podul Ungurilor)

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Cheile Bicazului (Podul Ungurilor)

DIFICULTATE: usor - mediu (5/10)

LUNGIME: 8.5 km

DURATA: 5h

ALTITUDINE MINIMA: 760 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1120 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +478 m

MARCAJ: - - - - -

DATA: 23-Aug-2023


Timpi intermediari

- Cheile Bicazului ↗ Podul Suspendat - 40min

- Podul suspendat ↗ Punct nordic belvedere - 1h 30min

- Punct nordic belvedere ↘ Punct sudic belvedere - 20min

- Punct sudic belvedere ↘ Bifurcatie traseu Cabina Panoramica - 3min

- Bifurcatie traseu Cabina Panoramica ↗ Cabina Panoramica - 20min

- Cabina Panoramica ↘ Bifurcatie traseu Cabina Panoramica - 15min

- Bifurcatie traseu Cabina Panoramica ↘ Saua Tifrea - 10min

- Saua Tifrea ↘ Cheile Bicazului pana la Podul Ungurilor - 1h


Sunt ani buni de cand voiam sa ajung in Cheile Bicazului si in sfarsit s-a ivit si momentul potrivit. Pe langa faptul ca aceste chei sunt deosebit de spectaculoase si impunatoare chiar si la o traversare cu masina, in zona sunt si trasee turistice cu piesaje pe masura. Am ales un circuit prin care sa ajungem la 2 dintre obiective pe care le consideram importante: Podul Suspendat si Cabina Panoramica. Asadar, traseul a fost: Podul Ungurilor (aflat in Cheile Bicazului) - Cheile Bicajelului - Podul Suspendat - Turnul Negru - Cabina Panoramica - Saua Tifrea - Cheile Bicazului - Podul Ungurilor. Traseul este unul diversificat si va ofera privelisti splendide asupra cheilor Bicazului, dar si in spatele acestora. Pe traseu nu sunt surse de apa potabila.

Podul Ungurilor din Cheile Bicazului

Intrarea pe traseu este greu vizibila si puteti trece cu usurinta fara s-o observati. Mai sus gasiti coordonatele exacte. Porneste chiar din soseaua asfaltata care strabate cheile si se afla undeva pe la jumatate. Aici am parcat cu greu masina, deoarece drumul este in panta, locurile sunt putine si pe marginea drumului sunt pietre. In imagine, intrarea este chiar in dreptul semnului rutier de curba. Se poate distinge si marcajul turistic pe capatul de pod.

Cheile Bicajelului - primul pod suspendat

La inceputul traseului mergem pe langa rau si la scurt timp intalnim si primul pod suspendat. Cred ca rolul lui este mai degraba sa ne pregateasca pentru urmatorul pod, care este amplasat la o inaltime mult mai mare fata de cursul raului.

Cheile Bicajelului spre podul suspendat

Dupa ce am traversat podul, parasim cursul raului si incepem urcarea. Din dreapta auzim vuietul apei. Ce nu am inteles si mi se pare inadmisibil e faptul ca multi oameni isi fac nevoile pe marginea traseului. Ai impresia ca esti intr-o toaleta publica. Sunt foarte multe hartii si servetele pe marginea potecii. Am observat ca se practica asta prin toata zona Carpatilor Orientali prin care am fost.

marcaj podul suspendat din cheile bicajelului

Dupa aproximativ 40 minute de cand am plecat, intalnim marcaj catre podul suspendat. Pana aici traseul a fost usor si nu necesita echipament special.

Podul suspendat din cheile bicajelului

Podul se afla la o inaltime ametitoare. Partea buna este ca e stabil si nu se clatina prea tare in timp ce mergi pe el.

urcare spre punct belvedere in cheile bicajelului

Dupa ce am trecut de pod, dificultatea traseului se schimba. Se urca pieptis printre radacini si pe alocuri ne ajutam de corzi montate in acest sens. Recomandarea mea este sa aveti bocanici.

Urcare spre punctul de belvedere din cheile bicazului

Pana la punctul de belvedere se urca in continuu, pe o panta destul de accentuata.

punct belvedere cheile bicazului

Urcarea ne-a fost rasplatita pe deplin cand am ajuns deasupra cheilor. Ne aflam pe marginea unei prapastii de sute de metri, de unde putem admira cheile in toata splendoarea sa. De aici avem vedere directa asupra locului din care am inceput traseul. Nu este un loc amenajat din care sa admiram peisajul.

punct de belvedere nordic in cheile bicazului

Dupa ce am admirat abrupturile impresionante, am mai urcat putin si am ajuns pe un platou. Aici ar trebui sa fie punctul nordic de belvedere, dar din cauza copacilor nu se poate observa mai nimic. Continuam sa mergem catre punctul sudic de belvedere. Timpul estimat estimat este de 15 minute.

punct sudic belvedere cheile bicazului

Punct belvedere sudic. Aici peisajul arata complet diferit fata de ce am vazut pana acum.

punct de belvedere sudic in cheile bicazului

Ca sa ajungem la punctul de belvedere ne-am abatut foarte putin de la traseu. Ne intoarcem la traseul principal si continuam sa mergem catre Cabina Panoramica.

marcaj catre cabina panoramica din cheile bicazului

La scurt timp, ajungem la o bifurcatie de traseu. Ca sa ajungem la cabina panoramica, urmam marcajul punct galben. De la cabina o sa ne intoarcem tot in acest loc, pentru ca nu exista alta varianta de a continua traseul.

spre cabina panoramica

Pana la cabina drumul este foarte usor si se merge in mare parte pe platou.

cabina panoramica

De aici teoretic ar fi trebuit sa vedem Lacul Rosu, dar nu am reusit sa-l reperam. Cred ca din cabina am fi putut sa-l vedem, dar nu am intrat in ea. Se pare ca am venit cu asteptari mult prea mari. Peisajul esta asa cum se vede in poza, cu multa padure in jur.

telescop cabina panoramica

Langa cabina se afla si un telescop, cu ajutorul caruia puteti admira imprejurimile marite de 10 ori. Din acest punct se poate observa si o mica portiune din drumul care trece pe langa Lacul Rosu.

cabina panoramica - lacul rosu

Nu am zabovit prea mult pentru ca norii se apropiau amenintator si tunetele erau din ce in ce mai aproape. Facem cale intoarsa pana la bifurcatia de la care am pornit initial catre cabina. Continuam sa mergem pe cruce galbena spre Lacul Rosu.

Saua Tifrea

Saua Tifrea. Traversam acesta poiana, iar in capatul ei intalnim marcaj spre dreapta catre Cheile Bicazului si la stanga catre Lacul Rosu. Noi o luam la dreapta.

coborare spre cheile bicazului din saua tifrea

Asadar, din Saua Tifrea intram in padure spre Cheile Bicazului si numai asa o sa coboram pana la intersectia cu drumul asfaltat.

traseu cheile bicazului

Aici ne-am intersectat cu drumul. Masina este undeva la 30 min de mers pe jos, spre dreapta. Asadar, intram in Cheile Bicazului si mergem pe jos pe marginea drumului.

Cheile Bicazului
Drumul a fost o placere, pentru ca am putut admira in amanunt frumusetea acestor chei. Ca si impresie generala, traseul a fost unul spectaculos si diversificat in acelasi timp si o sa mai revenim cu placere aici.
Traseu cheile bicajelului pe harta

Traseul vazut pe harta

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in