Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Traseu Fereastra Zmeilor Fagaras: Cabana Capra - Fereastra Zmeilor - Lacul Capra - Saua Capra - Lacul Capra - Cabana Capra ▪ Drumetii Fagaras | SusPeMunte

Cabana Capra - Fereastra Zmeilor - Lacul Capra - Saua Capra - Lacul Capra - Cabana Capra

Cabana Capra - Fereastra Zmeilor - Lacul Capra - Saua Capra - Lacul Capra - Cabana Capra

Principalele puncte de atractie in acest circuit sunt: Fereastra Zmeilor, Lacul Capra, vedere din Saua Capra spre Balea Lac si Transfagarasan (Sibiu), vedere Transfagarasan (Arges).


INCEPUT TRASEU: Cabana Capra

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Cabana Capra

DIFICULTATE: mediu (6/10)

LUNGIME: 11 km

DURATA: 6h 30min

ALTITUDINE MINIMA: 1538 m

ALTITUDINE MAXIMA: 2311 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +800 m

MARCAJ: - - -

DATA: 19-Sep-2020


Timpi intermediari

- Cabana Capra ↗ Fereastra Zmeilor - 2h 15min

- Fereastra Zmeilor ↘↗ Lacul Capra - 1h 50min

- Lacul Capra ↗ Saua Capra - 20min

- Saua Capra ↘ Lacul Capra - 15min

- Lacul Capra ↗↘ Cabana Capra - 1h 50min


De aceasta data am plecat mai tarziu din Bucuresti (ora 7), deoarece prognoza meteo indica nori in primele ore ale diminetii in zona Balea Lac, iar timpul este suficient pentru a parcurge acest circuit pe timp de zi. Am ajuns la Cabana Capra in jurul orei 12 si vremea era numai buna de drumetie. De la Cabana Capra se mai poate urca cu masina aproximativ 1.5km, dupa care traseul se desprinde spre nord, pe valea paraului Fundul Caprei ( click aici pentru a vedea pe harta ), de unde incepe un drum pietruit. Deoarece nu stiam daca mai sunt locuri de parcare acolo, am lasat masina in parcarea de la cabana (ulterior am vazut ca erau suficiente locuri de parcare mai sus, pe marginea drumului si chiar in locul in care incepe drumul pietruit).

Primul indicator spre fereastra zmeilor

Imediat cum am traversat podul de la Cabana Capra si am intrat pe Transfagarasan, am intalnit primul indicator catre Fereastra Zmeilor. Langa el este si o troita.

Vale spre Fereastra Zmeilor

Mergand pe drumul pietruit, dupa ce am iesit de pe Transfagarasan, patrundem intr-o vale larga si avem impresia ca intram in creierul muntilor. Aici era o stana, dar nu era nimeni la momentul in care am trecut, asa ca nu a fost pericol de caini. Tot aici erau si 2 masini cu garda inalta la sol, dar pe drum am vazut urme serioase de ulei, semn ca cineva si-a spart baia de ulei. 

refugiul fereastra zmeilor

Dupa o urcare consistenta spre dreapta de la stana, ajungem la Refugiul Fereastra Zmeilor.

creasta fereastra zmeilor

Vedere in directia Balea Lac, de la refugiul Fereastra Zmeilor.

vedere in caldarea de la refugiul fereastra zmeilor

Vedere de la refugiu in caldarea superioara a Caprei, sub Vf. Arpasul Mic. Peisajul devine absolut incantator in toate directiile.

Fereastra Zmeilor

Fereastra Zmeilor. In principiu, acest loc a fost si scopul principal al traseului, dar si vederea de aici este minunata, atat pe de o parte si de alta a crestei, cat si spre creasta. Aici ne intersectam cu traseul catre Cabana Podragu si continuare spre Moldoveanu.

Vedere spre traseul care duce spre Podragu Mare in prima poza si vedere spre creasta catre Arpasul Mic in cea de-a 2-a.

traseu spre balea lac

Dupa un scurt popas, am continuat drumul pe marcaj banda rosie, in directia Balea Lac.

carare spre lacul capra

De la Fereastra Zmeilor se urmeaza cararea pe sub poalele muntelui spre Lacul Capra.

Urmeaza un punct de belvedere catre drumul strabatut si catre Transfagarasan (Arges).

lacul capra

Dupa scurt timp se ajunge la un alt punct de atractie din acest traseu, Lacul Capra. In centrul imaginii, la orizont este Saua Capra, de unde se poate vedea Balea Lac si Transfagarasanul catre Sibiu, in conditii de vreme buna.

vedere spre balea lac din saua capra

Din pacate nu se poate vedea si spre Balea Lac  din Saua Capra din cauza norilor. Drumul era destul de frecventat de turisti.

spre cabana capra

Am facut cale intoarsa spre Lacul Capra si continuam drumul spre Cabana Capra, pe marcaj banda albastra. Timpul estimat este de 3h, dar este cam exagerat. Probabil sunt 3h pe timp de iarna, dar vara se poate face lejer in 2h.

belvedere transfagarasan

Belvedere catre Transfagarasan (Arges). La un moment dat traseul se intersecteaza cu soseaua. Se poate observa cararea in stanga imaginii.

Pe langa poteca de coborare prin iarba, vom intalni si drum croit pe marginea stancilor.

vedere spre cabana capra

Dupa o intersectie cu soseaua Transfagarasan, avem o splendida priveliste catre Cabana Capra.

transfagarasan

De aici drumul se poate continua spre stanga pe marginea soselei, in cazul in care ati lasat masina la intersectia cu drumul pietruit spre Fereastra Zmeilor sau putin spre dreapta, dupa care traversare sosea si coborare, in cazul in care vreti sa ajungeti la Cabana Capra. Aici marcajul e greu de observat, dar destinatia e clara. Banda albastra continua pana in capatul podului de la cabana, fara a merge pe drum asfaltat (cum ati ajuns in sosea, vreo 50m spre drepta, traversare si apoi coborare prin iarba).

traseu fereastra zmeilor

Traseul vazut pe harta

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in