Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Traseu Cascada Balea ▪ Drumetii Fagaras ▪ Traseu usor Fagaras | SusPeMunte

Traseu Cascada Balea

Traseu Cascada Balea

Cascada Balea se afla in Muntii Fagarasului si este cea mai inalta cascada in trepte din Romania, avand o cadere de 60m. Accesul se face de pe Transfagarasan, din dreptul cabanei "Cascada Balea".


INCEPUT TRASEU: Cabana Balea Cascada (Transfagarasan)

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Cabana Balea Cascada (Transfagarasan)

DIFICULTATE: usor (3/10)

LUNGIME: 1.34 km

DURATA: 1h 30min

ALTITUDINE MINIMA: 1238 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1489 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +250 m

MARCAJ: -

DATA: 08-Aug-2020


Cascada Balea este una dintre cele mai frumoase si vizitate cascade din tara. Avand o cadere de 60m, se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai inalte cascade in trepte din tara. Accesul catre cascada se face de pe Transfagarasan, pe partea nordica a drumului, care face lagatura intre Balea Lac si Cartisoara (Sibiu), din dreptul cabanei Balea Cascada.  Traseul urmeaza cursul raului Balea si este unul destul de usor in principiu, dar este necesara si putina conditie fizica, deoarece ultima portiune din traseu este mai abrupta. Recomandare este sa purtati totusi bocanci, pentru ca drumul este presarat de pietre si radacini, iar in unele locuri, mici siroaie de apa traverseaza cararea. Cascada se poate admira si din telecabina care face legatura intre cabana Balea Cascada si Balea Lac.

Inceput traseu Cascada Balea

De aici incepe traseul. Durata estimata este de 30m, dar de cele mai multe ori este depasita deoarece peisajul de obliga sa o faci. In departare, se poate observa si cascasa.

Prima portinune de drum traseu balea cascada

Incepem urcarea pe traseu si dupa cum se vede este si foarte accesibila. Putin mai jos ne despartim de traseele care duc catre Balea Lac. Noi urmam punctul rosu.

Raul Balea

La tot pasul auzi vuietul raului Balea care se strecoara vijelios printre pietre.

Drum abrupt balea cascada

Aici incepe portiunea cea mai greoaie din tot traseul. Se urca pieptis circa 5 - 10 minute.

Telecabina Balea Cascada Balea Lac

Pe partea dreapta cum urcati spre cascada, veti vedea telecabina care face legatura cu Balea Lac.

Cascada Balea vazuta de la baza

Si dupa aproximativ 40 de minute de mers si admirat peisajele, se arata impunator punctul culminant din acest traseu, Cascada Balea.

Harta traseu cascada balea

Traseul vazut pe harta

Dupa aproximativ 2h ne-am intors la punctul de plecare, Cabana Balea Lac, asta in conditiile am zabovit vreo 40min la cascada. Este un traseu care cu siguranta se merita facut daca ajungeti prin zona.

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in