Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Traseu Bran - Vf. Magura Mare ▪ Traseu usor in Piatra Craiului | SusPeMunte

Traseu Bran - Vf. Magura Mare

Traseu Bran - Vf. Magura Mare

Traseu cu vederi superbe catre Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare si catre localitatile din jur, precum: Bran, Moeciu, Zarnesti, sat Pestera


INCEPUT TRASEU: Castelul Bran (Vama Medievala Bran)

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Castelul Bran

DIFICULTATE: usor - mediu (4/10)

LUNGIME: 9 km

DURATA: 6h

ALTITUDINE MINIMA: 750 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1375 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +684 m

MARCAJ: -

DATA: 05-Dec-2021


Situat intre Bucegi si creasta Pietrei Craiului, traseul ofera privelisti spectaculose catre aceste grupe de munti, dar si catre asezarile din imprejurimi. Este ideal de facut in perioada toamna - iarna pentru a va bucura de culorile padurii in combinatie cu zapada de pe varfurile muntilor. Trebuie sa va aprovizionati cu apa de jos, pentru ca nu sunt surse de apa pe traseu.

inima reginei maria

Traseul incepe din poiana din fata si se continua cu o urcare prin padure, printre cele 2 constructii din centrul imaginii. Sunt mai multe poduri pe care puteti trece raul Turcu pentru a ajunge in aceasta poiana. Mai sus puteti gasi si coordonatele exacte. Ca puncte de orientare pe harta sunt 'Vama Medievala Bran' sau 'Inima Reginei Maria'.

castelul bran

Castelul Bran vazut din poiana

In prima parte a drumului se urca sustinut prin padure.

Pe masura ce dobandim altitudine, intalnim puncte de belvedere.

Moeciu de Jos

Primul loc de belvedere din care avem priveliste catre Moeciu de Jos. Deja efortul de urcare ne este rasplatit. Pana aici am facut ~30min.

bucegii vazuti de pe magura branului

Iesim din padure si putem admira Bucegii in toata splendoarea lor. Aici parea a fi o stana, dar la momentul in care am facut traseul nu era nimeni.

Postavaru vazut din magura branului

Pe langa Bucegi, putem vedea si Postavaru, Piatra Mare, Ciucas, Baiului

magura branului iarna

Intram din nou in padure, unde este si o zona mai dificila, presarata cu pietre.

Primul loc din traseu in care putem vedea si partea nordica din creasta Pietrei Craiului.

padure vf magura mare

Vremea superba a facut ca peisajul din padure sa fie de poveste.

Piatra craiului vazuta de pe varful magura mare

Am ajuns si in punctul culminant al traseului, Vf. Magura Mare. De fapt, traseul ocoleste varful, pentru ca este plin de vegetatie. Varful este la cativa zeci de metri de acest punct de belvedere. In imagine avem Piatra Craiului.

zarnesti-ul vazut de pe magura mare

Vedere spre Zarnesti de pe Magura Mare

vedere spre bucegi de pe magura mare

Vedere spre Bucegi, tot de pe Magura Mare. Am fi stat sa admiram mai mult peisajul, dar ziua e destul de scurta in aceasta perioada a anului si voiam sa ajungem inapoi la Bran inainte sa se insereze. Drumul de intoarcere a fost acelasi pe care am venit.

catun magura mare

La intoarcere parca peisajul era altul, din cauza luminii Soarelui. Desi a fost acelasi drum, a continuat sa ne incante privirile. Spre uimirea noastra, aici chiar locuia cineva, desi nu am vazut vreun drum de acces.

traseul bran - magura mare vazut pe harta - profil altitudine

Traseul vazut pe harta. Intoarcerea a fost pe acelasi drum.

Traseul este unul mai putin frecventat de turisti, dar se merita pe deplin de facut, chiar daca varianta optima de intoarcere in Bran este pe acelasi drum pe care am urcat pe varf. In cele 6h cat a durat traseul sunt incluse si pauzele.

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in