Traseu Lacul Scropoasa - Cascada 7 Izvoare

Traseu Lacul Scropoasa - Cascada 7 Izvoare

Traseu usor si spectaculos, ideal pentru incepatori. Traseul se adreseaza tuturor persoanelor cu un minim de conditie fizica.


INCEPUT TRASEU: Camping Zanoaga

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Camping Zanoaga

DIFICULTATE: usor (2/10)

LUNGIME: 8 km

DURATA: 4h

ALTITUDINE MINIMA: 1200 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1370 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +200 m

MARCAJ: -

DATA: 31-Oct-2021


Traseul descris incepe de la Camping Zanoaga, pana unde se poate ajunge cu masina si se poate lasa pe marginea drumului. Traseul este destul de usor, dar cu toate aceastea este recomandat sa va echipati cu bocanci pentru ca pe jumatate din traseu se merge pe pietre si sunt si cateva zone cu noroi.

intrare in cheile zanoagei

Traseul incepe de langa Camping Zanoaga. Il ocoliti pe partea stanga cum veniti dinspre sosea, dupa care o sa intalniti marcajul cruce albastra. Traseul se desfasoara in cea mai mare parte pe cursul raului Ialomita.

cheile zanoagei - scropoasa

Intrarea in Cheile Zanoagei

pod cheile zanoagei - scropoasa

Aici s-a construit pod nou (pe locul celui din lemn) si trebuie traversat cu atentie pentru ca este foarte flexibil. Noi am traversat rand pe rand si desi eram putini oameni pe traseu, tot se formase o coada de asteptare. 

pietre traseu scropoasa

Cam jumatate din drum este presarat cu pietre, care pot deveni periculoase in functie de vreme. De aceea, recomandarea este sa aveti bocanci.

traversare ialomita in cheile zanoagei

Din nou o zona in care trebuie traversat raul, dar aici nu exista pod.

padure toamna cheile zanoagei

Deoarece drumul se desfasoara aproape in totalitate prin padure, un anotimp potrivit de drumetie este toamna, pentru a profita din plin de culorile naturii.

cascada 7 izvoare la izvor

Se poate ajunge si deaspupra cascadei, unde putem vedea o alta cascada de o frumusete rara. Direct din stanca ies tevi metalice prin care apa curge cu un debit impresionant.

lacul scropoasa toamna

Am facut cale intoarsa pana la poienita cu cladirile amintite mai sus si am luat-o spre dreapta, ocolind lacul Scropoasa. Apa ca de smarald, in combinatie cu culorile de toamna ne-au incantat privirile. Se poate merge pe malul lacului, aproximativ 15 min pana la baraj, de unde incepe si traseul catre Cheile Orzei.