Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Traseu Lacul Scropoasa ▪ Traseu Cascada 7 Izvoare ▪ Camping Zanoaga ▪ Cheile Zanoagei ▪ Cheile Orzei ▪ Traseu usor in Muntii Bucegi ▪ Drumetii Bucegi | SusPeMunte

Traseu Camping Zanoaga - Cheile Zanoagei - Cascada 7 Izvoare - Lacul Scropoasa

Traseu Camping Zanoaga - Cheile Zanoagei - Cascada 7 Izvoare  - Lacul Scropoasa

Traseu prin Cheile Zanoagei catre Cascada 7 Izvoare si Lacul Scropoasa, care se termina la intrarea in Cheile Orzei. Veti putea admira peisaje salbatice pe toata durata drumului, iar punctul culminant este dat de Cascada 7 Izvoare si Lacul Scropoasa.


INCEPUT TRASEU: Camping Zanoaga

Waze Google Maps

SFARSIT TRASEU: Camping Zanoaga

DIFICULTATE: usor (2/10)

LUNGIME: 8 km

DURATA: 4h

ALTITUDINE MINIMA: 1200 m

ALTITUDINE MAXIMA: 1370 m

DIFERENTA TOTALA DE NIVEL: +200 m

MARCAJ: -

DATA: 25-Jul-2020


Acest traseu este unul foarte popular, mai ales in perioada verii, deoarece accesul aici este facil, pornind de la Camping Zanoaga, unde se poate ajunge cu masina. In punctul marcat mai sus ca inceputul traseului, este si indicator catre Lacul Scropoasa. Se paraseste la stanga drumul principal (in sensul de mers catre Lacul Bolboci), treceti pe langa camping (il vedeti in dreapta cum mergeti) si de aici drumul este evident, marcajele fiind foarte bune. Desi diferenta de nivel este una foarte mica si traseul se desfasoara pe marginea raului Ialomita, sunt zone in care apa se scurge de pe versasnti pe carare (cel putin asa a fost cand am facut eu traseul). De aceea e recomandat sa aveti bocanci impermeabili. 

Intrarea in cheile zanoagei de la camping zanoaga

Imediat dupa ce ati trecut de Campingul Zanoaga, o sa intalniti acest panou informativ. Treceti de bariera, iar drumul este evident de aici.

raul ialomita si cheile zanoagei

Drumul se deschide larg catre intrarea in Cheile Zanoagei, pe cursul raului Ialomita.

potete cheile zanoagei

Urmeaza o zona cu podete frumos amenajate, pe unde trecem pe partea cealalta a raului si intram intr-o zona impadurita.

Update: La ultima tura, aceste poduri nu mai existau (probabil au fost luate de viitura). In locul lor erau alte poduri. Vezi traseul Lacul Scropoasa toamna 2021

pietre cheile zanoagei

Aceasta portiune de drum este plina cu pietre care pot fi periculoase pe timp de ploaie. De aceea este recomandat sa aveti bocanci cu talpa aderenta.

cascada pe raul ialomita vazuta de pe traseu

Pe raul Ialomita se pot observa cascade de diferite inaltimi.

drum cheile zanoagei

Drumul se largeste si devine mai usor, fiind practic o carare prin padure. Mai sunt cateva zone cu mult noroi deoarece apa se scurge fix de poteca. De aici drumul se continua cam in acelasi ritm pana la Cabana Scropoasa.

lacul scropoasa vazut de pe pod

Dupa ce am iesit din chei, ne intampina o mica poiana. Aici se face o bifurcatie si nu exista indicatoare. Dar, daca mergeti spre stanga, o sa ajungeti la un pod si la hidrocentrala. Poza de mai sus e facuta de pe acel pod. Treceti podul si urmati drumul pietruit (unde se poate ajunge si cu masina), iar in vreo 10 - 15 min de mers pe jos o sa ajungeti la Cascada 7 Izvoare.

cascada 7 izvoare

Cascada 7 Izvoare vazuta de sus in jos. Se poate ajunge aici pe o carare care care incepe aproape de baza cascadei si se continua prin stanga ei (aveti cascada in partea dreapta cum urcati).

izvor cascada 7 izvoare (deasupra cascadei)

De aici incepe practic cascada. Peisajul este unul de o frumusete rara iar debitul apei este impresionant. Aici sunt si multe tevi metalice care pornesc din stanca si prin care curge apa. Cel mai probail in stanca se afla un bazin de acumulare sau lac.

celebra poza cascada 7 izvoare

Celebra poza cu Cascada 7 Izvoare.

lacul scropoasa vazut de la baraj

De la cascada facem drum intors pana in poiana in care s-a facut bifurcatia si de data aceasta urmam drumul la dreapta, pe marginea lacului. Drumul se continua pana la intrarea in Cheile Orzei. Pe tot acest drum veti putea admira lacul si culoarea deosebita a acestuia. In functie de anotimp si vreme, culoarea apei poate sa difere.

baraj lacul scropoasa - cheile orzei

In imagine se poate vedea barajul lacului si intrarea in Cheile Orzei. Barajul este foarte ingust (6m), dar cu o adancime de 27m, Cheile Orzei fiind unele dintre cele mai inguste din Europa. Pentru a ajunge in chei, puteti gasi informatii aici: Traseu Cheile Orzei.

Traseul de intoarcere este acelasi pe care am ajuns pana aici.

Frumusetea traseului explica si afluxul de turisti, dar  se merita de vizitat pe deplin. Am vazut pe traseu oameni de toate varstele, de la copii purtati in brate pana la batrani de 70 ani.

O varianta actualizata a traseului o puteti gasi aici: Traseu lac Scropoasa toamna

Comentarii

Nu sunt comentarii.
Nu esti autentificat

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga comentarii.

Log in